Wiener Strudel - mražený výrobek

Historie značky Wiener Strudel

Při vytvoření pekařské produktové řady Wiener Strudel bylo čerpáno z historických pramenů a dobových receptur, které ve svém původu pocházejí, stejně jako samotný závin, z Osmanské říše, nynějšího Turecka. Dále závin putoval spolu s obchodníky, přes tržiště, šenky a hostince stále blíže k srdci Hasburské monarchie – cisařské Vídni.

Zdejší cukráři a pekaři, pověstní zručností a citem k tradicím, doplnili původní variace náplní, nové prvky a kombinace. Závin se stal velmi oblíbeným dezertem na císařském dvoře a zaujal výsostné postavení u zdejších kavárníků a cukrářů. Stejně jak rostla jeho obliba ve Vídni, rozšiřoval se závin po celé monarchii.

Z původně slaného hlavního pokrmu se změnil na téměř výhradně sladký dezert, který považují za svůj tradiční pokrm nejen v Rakousku, ale také v Čechách, na Slovensku, v Maďarsku a Německu.

Sortiment Wiener Strudel

  • Jablečný závin s rozinkami
  • Tvarohový závin s višněmi
  • Tvarohový závin s rozinkami
  • Makový závin s višněmi
Wiener Strudel tvarohový s višněmi Wiener Strudel brokolicový se sýrem Wiener Strudel hruškový Wiener Strudel boloňský Wiener Strudel makový s višněmi Wiener Strudel zelný s klobásou Závin jablečný Závin makový
Sortiment Popis Porce v nabídce Verze
Ručně točený závin závin z listového těsta
  • porce → 100 g
  • porce → 80 g
  • závin vcelku →
    500 g v syrovém stavu
    400 g po upečení
  • upečený
  • zamražený
  • zamražený k pečení
Jablečná kapsa ručně tvarovaná kapsa
  • kapsa vcelku →
    140 g v syrovém stavu
  • upečená
  • zamražená
  • zamražená k pečení